Пай с лимец или ечемик

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
29/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя в хладилника да се изстудява. Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.

Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Маже се тава с диаметър 23 см. Тестото се разстила равномерно в тавата и се подрязват краищата. Плънката се разстила симетрично върху тестената повърхност. Паят се пече около 35 мин.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар