Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с мащерка, чесън и розмарин

Фокача с мащерка, чесън и розмарин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача с мащерка, чесън и розмарин2 / 2
16/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • захар - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 1 ч.ч. (нарязани)
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно се прави кладенче. Сипват се маята, захарта, солта и зехтинът. Постепенно се добавя млякото и се замесва еластично тесто.

Оставя се да втасва, покрито с кърпа. Готовото тесто се премесва, като се добавят маслините, накълцаният чесън и сухите подправки. Разделя се на две части, които се разточват и се оформят две плоски питки, които се слагат в намазана с мазнина тава.

Правят се симетрични вдлъбнатини и се намазват с олиото. Пекат се до златисто в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: