Хлебчета с луга
Panecillos tipo bretzelLaugenbrötchen
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с луга

Хлебчета с луга

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2812k1k2k11
Хлебчета с луга
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 7
17/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
13
"Чудни малки хлебчета с луга - вижте как да си ги приготвите и се насладете на вкуса"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха (7 г)
  • вода - 250 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • За луга
  • вода - 2 л
  • сода за хляб - 7 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва гладко, меко и еластично тесто. След това се разделя на топки, които се подреждат в намазнена тавичка и се оставят да втасат за 40 минути.

Пригответе си предварително 7 с.л. сода за хляб в купичка.

Двата литра вода се слагат да заврат и след това содата се слага в тях. Първоначално кипи много, затова дръпнете от котлона.

След като спре да кипи, отново върнете на котлона. Потопете толкова хлебчета, колкото можете, така че да имате място да обръщате хлебчетата. Дръжте всяко хлебче за по минута от всяка страна.

След това с решетъчна лъжица вадете хлебчетата, отцедете ги, след това ги подреждайте в предварително застлана с хартия за печене тава. Направете разрези с нож по хлебчетата.

Поръсете със сусам и печете хлебчетата в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Хлебчетата с луга са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: