Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен калкан с хрупкава коричка

Печен калкан с хрупкава коричка

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Печен калкан с хрупкава коричка8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Днешното ни предложение е ароматно и много вкусно. Може да гарнирате калкана с картофена салата и ще получите превъзходен резултат!"

Необходими Продукти

  • калкан - 1 бр.
  • хляб - 3 филии бял, сух
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и внимателно филираме горната част.Намазваме със зехтин.

Хляба накисваме в малко вода и след това го раздробяваме на много ситно.

Добавяме настъргания чесън, сухите подправки и нарязания на ситно магданоз.

Разпределяма сместа равномерно върху филираната част на калкана.

В тава поставяме хартия за печене и слагаме калкана.

Печем рибката на 160 градуса 30 минути, и след това на 180 градуса за 10 минути или до образуване на коричка.

Печен калкан с хрупкава коричка може да гарнираме с картофена салата, руска салата или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: