Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва със зеленчуци

Пъстърва със зеленчуци

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Пъстърва със зеленчуци
Снимка: AneliaStefanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна пъстърва с цветни зеленчуци - наслада за сетивата и здравословен вариант за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 4 бр.
  • моркови - 5 бр. жълти и оранжеви
  • грах - 1 ч.ч. пресен
  • бейби царевица - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • копър - 1/4 връзка
  • девесил - 4 стръкчета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените риби се посоляват отвън и отвътре със сол и във всяка пъстърва се слага по едно стръкче девесил.

Оранжевите моркови се режат на кръгчета, а жълтите на дълги ивици.

Царевичките се режат на три.

Всички зеленчуци се слагат в тава и се овкусяват със сол и ситно нарязан копър.

Добавят се олиото и кравето масло, както е твърдо - при печенето то ще се разтопи и ще овкуси всички продукти.

Върху зеленчуците се подреждат пъстървите, завиват се с фолио и се пекат в загрята фурна, на 200 градуса.

След половин час фолиото се маха и се запича докато печената риба придобият приятен загар.

Пъстървата със зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: