Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и обелват. В зависимост от големината на патладжана се нарязва на три или четири вертикални филийки.
Всяка от тях се разрязва от върха към периферията на ленти, наподобяващи длан.
В подходяща купа се посоляват и покриват с вода за 30 минути. След това се отцеждат и подсушават с кухненска хартия.
Яйцата се разбиват с щипка сол и 30 мл олио (2 с.л.).
В подходяща чиния се смесват бялото, царевичното брашно и панко галетата. Към тях се добавя сол и черен пипер на вкус.
Всяко парче патладжан се овалва в сухите съставки, след това се потапя в яйцата и отново в сухата смес.
В тавата на фурна, покрита с хартия за печене, се подреждат всички парчета и отгоре се поливат с останало олио.
Патладжаните се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Поднасят се със сос по желание.
Панираният патладжан на фурна е много вкусен.