Начин на приготвяне
Необходимо ви е брашно 500 г, добре е да се пресее, 1 с.л сол, 7 г суха мая, 1/2 ч.л сода бикарбонат, 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. олио, 30 г масло, 1 яйце и 200 г сирене, сусам за поръсване. Вода към 300 мл.
В дълбока купа пресявам брашното и към него добавям солта, киселото мляко със содата в него, олиото, сухата мая разтварям в хладката вода и после веднага се слага в брашното.
Бъркаме с лъжица, получава се гъсто лепкаво тесто без месене. Покрива се с фолио и оставям да втаса до удвояване на обема си.
След като е готово тестото за милинките, с намазани с олио ръце късаме топчета и ги подреждаме в тава, намазана с масло и поръсена с брашно.
Топчетата с големината на яйце ги правя, след като са подредени, се слага натрошено сиренето. Втасва около 15/20 мин и отгоре слагаме разбито яйцето и парчета масло тук-там.
Поръсваме селските милинки със сусам и печем на 180 °C до готовност.
Бързо и лесно за изпълнение и много вкусно е това предложение за милинки без месене.
Коментари