Гювеч със свинско

Гювеч със свинско3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Гювеч със свинско е класическа нашенска гозба, която върви и с вино, и с ракия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - към 1.5 кг по мазно на големи кубчета
  • картофи - 7 бр. на нарязани на едро
  • чушки - 3 бр. червени + 3 бр. зелени
  • бамя - по желание но с нея е по вкусно
  • патладжани - на едро нарязан
  • грах - няма нужда от нарязване
  • зелен боб - шушулки цели
  • сол
  • червен пипер - около 2 с.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките продукти, нарязани на едро, се объркват със солта и олиото в голяма тавичка и се покриват с фолио.

Пече се свинското с картофи на 200°C около 2.5 часа, след това се маха фолиото и ако има повече вода, се дозапича.

Гювеч със свинско е класическа нашенска гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: