Печен сос за зеленчуци

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Печен сос за зеленчуци
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Неустоим гъбен сос за любимите ви зеленчуци - няма такава вкусотия!"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • прясно мляко - 200 мл
  • топено сирене - 60 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Неустоим гъбен сос за любимите ви зеленчуци.

Намазваме формичка с много малко краве масло, сипваме ситно нарязаните гъби и добавяме щипка сол.

Отгоре слагаме много ситно нарязаните лук и чесън.

Слагаме в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

След това разбъркваме, добавяме млякото, топеното сирене, черния пипер и индийското орехче и печем 15 минути.

Ако искате по-гъст сос за зеленчуци, прибавете към него щипка брашно, разбъркайте и печете още 5 минути.

Здравословният и вкусен печен сос за зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: