Панирани чушки с бял сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Панирани чушки с бял сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервирайте панираните чушки с топлия, вкусен и кремообразен бял сос. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 700 г (печени, почистени и белени)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване (пшенично + царевично)
  • сол - 2 щипки
  • олио - за пържене
  • Бял сос
  • краве масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • прясно мляко - около 500 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете добре печените и почистени червени чушки.

Влагата се попива добре със кухненска хартия, за да не пръска при пържене.

Посолете и си пригответе две дълбоки чинийки. В едната разбийте двете яйца, а в другата смесете двете брашна със солта.

Потапяйте чушките първо в яйце, после в брашно и пържете до златисто от двете страни. Извадете панираните чушки върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

Пригответе белия сос, като разтопите маслото със олиото в касеролка. Запържете леко в тях чесъна настърган на фино ренде, след това сипете брашното и бъркайте минута две.

Налейте млякото на струйка при непрестанно разбиване с телена бъркалка.

Гответе соса до сгъстяване и го подправете със сол, бял пипер и лимонов сок.

Принципа на приготвяне на този сос е сходен със този на Бешамела.

Сервирайте панираните чушки с топлия, вкусен и кремообразен бял сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: