Начин на приготвяне
В малко вода прибавете маята, захарта и 1 с.л брашно. Разбъркайте и я оставете за 10 минути на топло да се активира.
В брашното направете кладенче и добавете яйцата, солта, шупналата мая и водата, която трябва да е леко топла.
С дървена лъжица започнете да разбърквате тестото.
Ще се получи гъсто и лепкаво тесто. Тогава добавете кравето масло, което да е разтопено, но не горещо и продължете да бъркате още 2-3 минути.
Затоплете във фурната тавичката, в която ще печете хляба, след което я намажете обилно с мазнина по желание.
С краве масло белият хляб става по-аромарен.
Изсипете тестото в тавичката.
Печете на 180 °C за 30-35 минути на най-долната част на фурната.
Готовият хляб завийте в чиста кърпа.
Да ви е сладко с този ароматен хляб с мая без месене.