Бобеник

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Бобеник
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
13/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Боб и ориз - учудващо добра комбинация. Вашият бобеник е готов за хапване. Добър апетит"

Необходими Продукти

  • боб - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • олио - 120 г
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за една нощ. Измива се и се сварява.

Първата вода му се изхвърля. Сварява се.

Лукът се задушава в мазнината. Прибавят се морковът и оризът. Запържват се с червения пипер. Разрежда се с вода от боба, докато оризът се развари.

Слагат се обелените и нарязани на кубчета домати и чушки, чубрицата, джодженът и солта.

Всичко се изсипва в тава.

Прибавя се бобът и се разбърква.

Ако има нужда, се прибавя малко вода от боба.

Пече се бобът в умерена фурна до готовност.

Вашият бобеник е готов за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: