Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд плакия по варненски

Паламуд плакия по варненски

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Паламуд плакия по варненски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Една рецепта за вкусна плакия от паламуд по варненски, която е дори по-вкусна, отколкото изглежда."

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 кг
  • стар лук - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • печурки - 150 г гъби
  • целина - 1 с.л. суха
  • подправка за риба
  • зехтин - 5 с.л.
  • лимони - 1
  • доматен сос - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламуд плакия по варненски - невероятно вкусна рибка.

Измива се и се почиства от вътрешностите рибата. Посолявате отвътре и отвън, а в корема ѝ сложете резени лимон.

Направете разрези върху рибата, след като я сложите в тавата, в тях сложете скилидки чесън.

Зеленчуците, нарязани на едро, се разпределят около рибата заедно със сушените подправки и целина.

Доматеният сос смесвате с малко вода и с него се залива всичко.

Поръсва се обилно със зехтин, може олио. Пече се на 180 °C до готовност около 30 мин.

Сервира се паламуд плакия със зелена салатка и лимонов сок.

Вижте още как да направите осолен паламуд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: