Зимен зелен фасул

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6994k2k9
Зимен зелен фасул
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Какви вкусотийки стават само с един буркан зимнина - зимен зелен фасул"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1.8 г отцеден от консерва
  • универсалана подправка - 5 с.л. чиста зеленчукова
  • червен пипер - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 с.л.
  • олио - 50 мл.
  • магданоз - 1 вр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се изважда от консервите, като се отцежда много добре от водата, която е в консервата.

В тенджерата, в която ще се вари, се слага отцеденият зелен фасул.

Прибавят се подправки за зеленчуци със сушена чушка, моркови, лук и зелени подправки и се налива вода, която да покрива фасула.

Не трябва да се слага много вода над фасула, т.к. фасулът е от консерва и времето на варене е по-малко, отколкото на пресен зелен фасул.

Прибавя се олиото и се оставя за заври.

Вари се 10 мин след завиране, след което се прибавя червеният пипер и хималайската сол.

Вари се 40 мин при периодично разбъркване на среден огън.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

След като зеленият фасул е сварен, се прибавя магданозът, разбърква се много добре и котлонът се изключва, като тенджерата се оставя върху котлона със затворен капак за 10 мин.

Вижте колко е времето за варене на зелен фасул, както и как да замразите зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.