Консервирано пуешко месо

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
142
314
352
180
21/02/2018
"Така правят предвидливите домакини - първо слагат в буркани, после в тавата и хоп - гозбата готова да 30 минути "
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 798
  • Преглеждания за месеца570
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо
  • сол - 20 г на 1 кг
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта.

Запечатва се в буркани и вари поне 2 часа.

Непременно внимавайте със запечатването на бурканите и с избора на капачки, има много фалшиви капачки - тънки ламарини и лош силикон, който не прилепва хубаво и има възможност от бомбаж на бурканите.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
преди доста години баба ми отглеждаше доста голямо количество пуйки и приготвяше консервите точно по този начин. Винаги ми е било по вкусно да си отворя един буркан и само да го стопля леко отколкото да приготвям месото в някаква манджа.
1
0