Терин от леща и гъби

Марина НордМарина НордНовак1219
12/09/2015
"Вкусен вегетариански терин, с който направо ще вземете акъла на гостите "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • леща - 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • печурки - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 20 мл
  • масло - 50 г
  • риган - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се залива с вряла вода и се вари на бавен огън под капак 15 минути.

В края на варенето се добавя сол. Лукът и морковът се режат на кубчета и се пържат в маслото до омекване.

Добавят се нарязаните на филийки гъби и сместа се задушава 7 минути на среден огън. Лещата се отцежда и се смесва с гъбената смес.

Добавят се яйцата, риганът, червеният и черният пипер и всичко се разбърква добре. Сместа се излива в тавичка, намазана с олио и се пече 40 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната, покрива се с фолио и се оставя за 10 минути. Фолиото се маха, теринът се охлажда и се реже на тънки резени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар