Пиде

MarianaMariana
Джедай
561
758
2k
17/08/2017
"Само сте чували, но никога не сте опитвали? А знаете ли колко изпускате "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 223
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • вода - 480 мл.
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 900 г бяло
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • за намазване
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и го смесете със зехтина, водата, захарта и сухата мая. Полученото тесто се меси 5 минути, след което се оставя на топло, за да втаса.

Когато удвои обема си, се разделя на три части, които се оформят като топки. Те се разточват на кръг с диаметър около 15 см, намазват се със зехтин и се покриват с алуминиево фолио. Оставят се 20 минути, за да втасат повторно, след което отново се разточват, докато се получи кора с дебелина 5 мм.

Питките се пекат в предварително загрята та 230 градуса фурна за около 10 минути и се сервират топли. Те са идеални за правенето на големи сандвичи, защото отвътре остават кухи.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Михаил Терзиев
може ли да попитам какво точно значи пиде, защото не ми е много ясно. инъче рецептата е страхотна
0
0