Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Средиземноморски отворен пай с меден лук

Средиземноморски отворен пай с меден лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Средиземноморски отворен пай с меден лук2 / 2
16/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • лук - 1 кг
  • масло - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на тънки шайби. Пуска се във вряща вода, оставя се за 3 минути и се отцежда.

Лукът се запържва в маслото на среден огън 6 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавят медът и солта. Разбърква се.

Тестото се разточва и се слага в тава така, че да се оформят стенички. Тестото се набожда с вилица на няколко места.

Плънката се оставя леко да поизстине, слага се върху тестото, покрива се с фолио и се пече 15 минути на 220 градуса. След това фолиото се маха и паят се пече още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: