Египетски ориз с леща

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813122
20/07/2015
"Сензация!!! Тайната на Клеопатра за царствена фигура се крие в тази рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 315
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата в студена вода и я оставете така за няколко часа. Сложете в тенджера, залейте с достатъчно вода, кипнете и варете около 40 минути на бавен огън. Отцедете.

Нарежете лука. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете едната глава лук. Добавете лещатата, солта, пипера, кимиона и канелата.

Добавете ориза и залейте с вода. Сложете капак и задушете за 20 минути или докато оризът омекне.

Загрейте оставащия зехтин и запържете другата глава лук до покафеняване. Сервирайте ястието, поръсено с лука и магданоза. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар