Кюфтета от булгур

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кюфтета от булгур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Накарайте обикновените кюфтета да ревнуват, като ги замените с тези апетитни кюфтета с булгур"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч. натрошен
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • куркума - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа накиснете булгура в 3 чаши вода за 1 час или докато водата се абсорбира и булгурът омекне. Отцедете добре течността.

Загрейте фурната на 180-200 °C. Намазнете тава за печене.

Прибавете оставащите съставки към булгура, разбъркайте много добре и оформете 8 зеленчукови кюфтенца.

Наредете ги в тавата и ги запечете до получаване на приятен златист цвят.

Кюфтетата от булгур са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само с киснене не става!Твърди,сухи и от суровия булгур-твърди.
24.12.2023 18:25
1
Потребител#232028
Потребител#232028
Булгур се кисне бързо, но булгур кюфтелик, ситно смлян.
10.05.2019 09:45
5
Потребител#198212
Потребител#198212
Здравейте,може ли булгура да се свари вместо да се накисне? И в какво съотношение с вода,ако е възможно?
13.02.2019 15:46
1
Покажи всички подкоментари
Гергана
Гергана
Здравейте, а не би ли трябвало да се вари булгурът преди да се пече?
26.11.2015 19:20
1
1
Покажи всички подкоментари
maria
maria
Много вкусни станаха , малко ги препеках , но пак станаха хубави и за следващия път ще ги пека по-малко .
13.09.2015 23:13
7