Бърза домашна лютеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
23/09/2015
"Като казваме бърза, не говорим за приготвянето, а за изяждането!"
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 224
  • Преглеждания за месеца3417
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лютеница

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят. Междувременно нарежете останалите продукти на едри парчета, като може да посолите леко доматите и да ги оставите на наклонена повърхност, за да отделят част от излишната вода.

Сложете всички продукти (без чесъна и магданоза) в голяма и дълбока тава, поръсете със солта, захарта, оцета, виното и олиото и ги разбъркайте добре.

Покрийте с алуминиево фолио, но не плътно и печете на максимални градуси, докато се изпари водата и зеленчуците останат само на мазнина. Отстранете фолиото и добавете нарязания на филийки чесън. Печете още около 10 минути. Поръсете с магданоз и пасирайте. Разпределете в бурканчета, затворете плътно и варете 15-20 минути.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар