Патица, пълнена с ориз и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Патица, пълнена с ориз и гъби
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Пълнена патица - вкусна изненада за всички на трапезата"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 бр. патица
  • ориз - 1 к.ч.
  • гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 2 щ.
  • кимион - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка налейте малко от мазнината и задушете лука, морковите и гъбите. Щом продуктите си пуснат вода, прибавете и предварително изкиснатия във вода ориз.

Налейте около 1 к.ч. вода и разбъркайте. Оставете яденето да къкри на огъня няколко минути. Когато оризът поомекне, добавете подправките и оттеглете от котлона.

С нея напълнете изчистената и осолена патица. След като приключите, зашийте птицата с клечки за зъби и я поставете в намаслена тавичка.

Покрийте яденето с фолио и печете в загрята фурна на 200 градуса около час, после намалете температурата на 180 градуса, свалете фолиото и допечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: