Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Пухкави милинки със суха мая

Пухкави милинки със суха мая

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пухкави милинки със суха мая
Снимка: Наталия
2 / 4
19/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Меки като памук и толкова ароматни, че никой няма да ги изчака да изстинат - веднага ще ги нападнат"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сирене - 200 г
  • мая - 1 пакетче
  • вода - 300 мл топла
  • масло
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
  • за заливката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топла вода заедно със захарта. След петнадесет минути получената смес се миксира със солта, брашното и маслото /2 с.л./.

Всички продукти се разбъркват и се замесва меко тесто. То се оставя двадесетина минути на стайна температура и след това се накъсва на 15 парчета.

Във всяко от тях се слага сирене и се завива на топче. Топчетата се нареждат плътно в намаслена и набрашнена тавичка и се поръсват с малко мазнина.

Слагат се в загрята фурна и се пекат. Петнадесет минути преди да бъдат извадени окончателно от печката, милинките се поливат със заливка от кисело мляко, разбити яйца и натрошено сирене. Връщат се обратно във фурната, за да се дозапекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия
Наталия
Здравейте,милинките се получиха много добре.Пак ще ги направя скоро.Единственото, което ще променя е,че ще деля тестото на повече от 15,според тавата.
06.10.2019 11:09
1
Маша Трифонова
Маша Трифонова
Здравейте, на колко градуса трябва да се постави фурната?
22.01.2019 11:05
1
Нев
Нев
Здравейте, тъй като съм начинаеща в готвенето... интересува ме на колко градуса и колко време трябва да се пекат милинките?
Блгодаря предварително! :)
04.02.2018 14:52
1