Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топла вода заедно със захарта. След петнадесет минути получената смес се миксира със солта, брашното и маслото /2 с.л./.
Всички продукти се разбъркват и се замесва меко тесто. То се оставя двадесетина минути на стайна температура и след това се накъсва на 15 парчета.
Във всяко от тях се слага сирене и се завива на топче. Топчетата се нареждат плътно в намаслена и набрашнена тавичка и се поръсват с малко мазнина.
Слагат се в загрята фурна и се пекат. Петнадесет минути преди да бъдат извадени окончателно от печката, милинките се поливат със заливка от кисело мляко, разбити яйца и натрошено сирене. Връщат се обратно във фурната, за да се дозапекат.
Коментари
Блгодаря предварително! :)