Чушлета в собствена марина

20/10/2015
Анна
отАннаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 608
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 1 кг
  • чесън
  • копър - 1 връзка
  • За маринатата
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 40 г
  • оцет - 400 мл ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд. Загрейте и щом кипне, пускайте на части предварително измитите и почистени от дръжките чушки.

Варете около 7 минути (след завирането на течността). Когато изстинат чушките, ги подредете в буркани, като между отделните редове слагате от нарязаните чесън и копър.

Притиснете добре чушките и ги залейте с останалата марината. Запечатайте с капачки и стерилизирайте за 10 минути от момента на завирането на водата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар