Начин на приготвяне
Здравейте, това да си призная това беше втората ми месеница, но се получи мекичка и вкусна. Експериментирах с рецептата тъй като...обичам да следвам вътрешното си аз ;)
Както винаги почти, когато има мая я подбъркваме с водичка и захар и я оставяме да шупне. Когато е готова тази смес към нея добавяме останалите продукти за тестото. Тук е мястото да вметна, че маслото го бях оставила да се размекне, а яйцата ги бях разбила отделно.
Прибавяйте брашното постепенно, тъй като някой бръшна сгъстяват по бързо от други. Когато достигне консистенция подходяща да се включат ръцете ви оставете лъжицата, с която бъркате и намазнете ръцете си с олио. Така ще месите докато тестото стане меко и не лепнещо (до колкото е възможно с всичкото това олио).
Оставете тестото настрана да втаса частично и направете сместа си за плънката. Когато достигне почти двойно обема си тестото се примесва малко и се разстила на правоъгълник с дебелина около 1 см., намазвате цялата кора и я завивате откъм късата страна на руло. След това разрязвате на парчета с дебелина около 5 см. и редите в намазнена тава (не много голяма за да са плътно парчетата едно до друго) с разбира се плоската страна нагоре.
Сложете тавичка без да я мажете в не предварително загрята фурна без вентилатор на около 150-170 градуса като я следите и когато бухне я намажете с жълтък и я оставете да се доизпече, като я проверявате с клечка дали е готова. Ако нещо тиклавее, а коричката е почти готова, намалете фурната още!
Когато я извадите я покрийте с кърпа и оставете да се поохлади преди да я разчупите - колкото и да се изкушавате ;)