Гъбен тарт с бутер тесто

11/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • краве масло - 2 с.л.
  • гъби - 1 малко бурканче мариновани нарязани
  • чушки - половин малко бурканче печени
  • бекон - 150 г. пушен на кубчета
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • черен пипер
  • бутер тесто - 1 лист 450 г
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото, към него добавете чесъна и запържете леко, прибавете бекона, гъбите и чушките. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Гответе около 5 минути до пълното изпарение на мазнината. Сложете магданоза и объркайте. Оставете да изстине.

Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете бутер тестото в тавичка върху хартия за печене и го надупчете с вилица, за да не се надигне много. Печете 5 минути, след което го извадете и разпределете плънката върху него, оставите малко бордюр отстрани и печете още 10 минути.

Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до разтапянето му.

Сервирайте топъл.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталиа Петрова
Приготвих го и много ни хареса рецептата. Единственото, което промених е че смених маринованите гъби с обикновени, които запържих предварително.
0
0
Анелия Георгиева
Здравей Наталия! Много се радвам, че ви е харесал. И аз съм го правила с пресни гъби. Изобщо, плънката може да се прави с каквото ви харесва, а често и просто с каквото има останало в хладилника. Хубав ден ти желая!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв