Начин на приготвяне
Пригответе марината от сварени моркови, лук, целина, 2 дафинови листа, 1/2 ч.ч. вино, 1/4 ч.ч. оцет, зърна черен пипер и карамфил и накиснете заешкото месо за едно денонощие предварително. Отцедете на другия ден и го нарежете на порции.
Изпържете заешкото в олио и го извадете. В същата мазнина запържете нарязания на полумесеци лук и настърганите на едро ренде моркови и целина. Когато зеленчуците поомекнат, прибавете 3-4 пиперки, нарязани на дребно. Посолете и поръсете с червен пипер. Накрая добавете и нарязаните на ситно белени домати. Щом сосът от доматите поизври, долейте с 2 ч.ч. гореща вода.
Размийте брашното с малко вода и го добавете към яхнията след около 20 минути. Изсипете заешкото, обелените скилидки чесън и наситнения магданоз. Оставете ястието да се задуши под капак за 1 и 1/2 часа.