Пилешка кавърма по селски

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
28/01/2016
"Тази пилешка кавърма в глинен съд е една неустоима експлозия от вкусове! Благодарим на Ирина за прекрасната рецепта, участвай и ти в нашата кулинарна игра на http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292 989
  • Преглеждания за месеца15576
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.

В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.

Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.

Подправя се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.

След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.

Поръсвате кавърмата с пресен магданоз.

Ретро мелничка от месинг-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро мелничка от месинг
10.99 лв.
8.46 лв.
Виж ››

Атрактивна, стилна и много симпатична месингова мелничка за подправки ще внесе ретро шик във всеки дом.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христо Славейков
Рецептата е наистина добра и се получи лека лятна пилешка кавърма. Съгласен съм изцяло с Никнай и си запържих месото предварително. Използвах зехтин вместо олио. Стана превъзходно.
0
0
никнай
никнай
29.01.2016 01:40
Рецептата е ОК, една лека версия на оригинала.
Само с едно не съм съгласен, да се слага месото след като се задуши лука и пиперките - просто няма как да се зачерви месото.
Препоръчвам първо месото до зачервяване после лука до прозрачноси пиперките и накрая губите за да побият всички вкусове и аромати.Червеният пипер се слага преди доматите за да може по-лесно да се разтвори и да придаде необходимият вкус и арома.
72
3