Пиле с разкошен сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Още се чудите какво да си приготвите? Това пиле в сос е точната рецепта. Ние започнахме вече да се облизваме..."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • бяло вино - 200 мл
  • майонеза - 200 г
  • пилешки бульон - 300 мл
  • лук - 3 глави
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1с.л.
  • чесън - 1скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешкото месо. Ако ползвате цяло пиле, го нарежете на парчета. В случая аз използвах бутчета. Подсушете ги с домакинска хартия.

Загрейте в дълбока тенджера олиото и маслото. Сложете в нея месото и запържете до златисто от всички страни.

Обелете и нарежете лука на полумесеци и го добавете към позапърженото пиле.

Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на лука. Намалете котлона на средна температура, налейте бульона и сложете капака.

Задушавайте около 20мин. За тази рецепта ползвайте качествено и хубаво бяло вино, определено вкуса си заслужава.

Смесете майонезата и виното, за по-лесно аз ги слагам в буркан, завинтвам с капачката и го раздрусвам с ръка, така че двата продукта да се смесят. Получава се хомогенна смес.

Отворете капака и изсипете винено-майонезената смес при пилето и лука, разбъркайте и добавете нарязано на ситно скилидка чесън, щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре и гответе на умерена температура още 15 мин.

В началото сосът е по-воднист, но при периодично разбъркване алкохолът и водата се изпарява и ще видите как започва да се посгъстява.

Изключете котлона и поръсете с магданоз. Тази рецепта може да се приготви и със заешко месо, процедурата е същата. Сосът е изключително вкусен, горещо препоръчвам да опитате!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за пиле в сос като класическото пиле фрикасе или пилето със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
531
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като видя рецепта - да готвиш ястие с майонеза, и не знам какво ми става... Пас. Все едно да готвиш с кетчуп...
04.03.2023 12:32
3
2
Анонимен
Анонимен
S pileshko file mojeli dase napravi
20.01.2023 14:40
1
Aleksandar Tsankov
Aleksandar Tsankov
Препоръчвам горещо и Искрено благодаря за рецептата, приготвих го преди малко- наистина страхотен вкус.
31.08.2020 20:40
3
1
Покажи всички подкоментари
Petia Hristova
Petia Hristova
Лелеее,
Много е вкусноооо :) :) :) Страхотна рецепта готвя я за първи път , но със сигурност няма да е за последен!
08.01.2018 20:54
7
3
Ваня Цветкова
Ваня Цветкова
Рецептата е разкошна, често я готвя вкъщи и всички я харесват
08.01.2018 09:36
3
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#181506
Потребител#181506
Сия,рецептата ви е много вкусна,вкъщи се харесва на всички.гъбите са мае мнение и без тях е в списъка на готвените в къщи ястия.външният вид не е толкова важен кагато глези небцето.и няма брашно или нишесте за сгъстител а се получава плътен игладък сос при правилно готвене.мерси за рецептата!
07.04.2017 00:27
3
5
Потребител#181506
Потребител#181506
Приговям го вече 2или 3 пъти.наистина е много вкусно.от себе си добавям сушени манатарки или запържвам с лука и три четири гъбки шийтаке.
06.04.2017 20:08
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Румяна милчева
Румяна милчева
Изглежда много вкусно ще го пробваме.
22.01.2017 22:18
3
1
Лора Николова-Севкова
Лора Николова-Севкова
ох мале пържено и майонезаааа,балсам за стомаха
10.07.2016 11:27
17
9
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Рецептата е чудесна,често приготвям такъв сос за едно пилешко с точени кори.Единственото,което ми е ново е майонезата,аз слагам топено сирене и бъркам до получаването на еднородна смес.Но ще пробвам и с майонеза :)Мисля,че и малко печен сусам ще му стои много добре.Страхотна рецепта!
31.05.2016 23:00
15
4
Ani Petrova
Ani Petrova
Opitah receptata no ne sam vav vaztorg. MOje bi ochakvaniyat mi byaga po golemi a veroyatno nee po moyat vkus tozi"razkoshen sos". Vse pak blagodarya za receptata. Mandjata shte si ya izyam, vse pak nee chak tolkova losha.
28.05.2016 20:47
6
14
1
Покажи всички подкоментари
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Вкъщи не се консумира много ястия с вино и по-рядко приготвям. Само за мене си.
17.05.2016 21:36
4
9
К К
К К
Опитвала съм и се получава, много вкусна рецепта! Браво!
17.05.2016 21:27
7
2
2
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
много вкусно стана, тъкмо мислех че съм правила всичко с пиле и случих на тази рецепта
13.05.2016 03:51
2
2
Stoika
Stoika
да пробвах и на истина става много вкусно.
04.03.2016 10:07
6
2
99239
99239
Страхотно много вкусно стана ;)
18.02.2016 17:33
4
1
Покажи всички подкоментари
Таня
Таня
Стана разкошно ястие. Аз го поднеох с картофено пюре. Балансира се идеално
13.02.2016 20:21
5
2
Покажи всички подкоментари
пешо
пешо
а майонезата на какво става след термична обработка а
06.02.2016 12:50
13
8
3
Покажи всички подкоментари
Катя
Катя
Много вкусно, благодаря за рецептата ! :)
05.02.2016 21:08
7
2
1
Покажи всички подкоментари
Николай
Николай
Получи се разкошно!
05.02.2016 14:15
5
5
1
Покажи всички подкоментари