Гъби в гювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гъби в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Невероятен вкус и аромат, които са само на един клик разстояние от вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • лук - 2 стръка зелен
  • сметана - 100 мл готварска
  • сирене - 3 - 4 парчета топено + 4 парчета пушено
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги оставете да се отцедят от водата. Нарежете лука. В гювеча разтопете 1 с.л. масло, поръсете с половината от лука, отгоре 1/2 от нарязаните гъби, част от сирената, отгоре сметана и всичко се повтаря още веднъж.

Посолява се и се добавя черен пипер на 2 пъти. Най-отгоре се залива с последната сметана и се наръсва с настърган кашкавал. Похлупва се и се пече в редварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Прекрасна рецепта. Аз много готвя гъби, надявам се и тази да стане чудесно. Изглежда и много лесна. Благодаря ви.
26.05.2011 19:25