Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Домашни хлебчета с ленено брашно

Домашни хлебчета с ленено брашно

Домашни хлебчета с ленено брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Няма нищо по-хубаво от аромата на домашно изпечените хлебчета"

Необходими Продукти

  • брашно - около 700 г
  • ленено брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете лененото брашно и направете кладенче. Чукнете яйцата, прибавете олиото, солта, захарта и водата с разтворената мая.

Омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса. Готовото тесто разделете на две топки. Оформете топките на хлебчета.

Сложете ги в тава, застлана с хартия за печене, намазана с олио. Направете разрези и посипете от семената/ сусам, ленено семе/.

Оставете хлебчетата да удвоят обема си и ги изпечете. Печете на около 200 градуса.

Готовите хлебчета напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да омекнат.

Домашните хлебчета с ленено брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря!
14.02.2016 20:53
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглеждат страхотно и много апетитно!
14.02.2016 20:50
1