Начин на приготвяне
Разтваряме маята в половината топло мляко със захарта и една супена лъжица брашно.
За около 10 минути се активира. Разбивам яйцата със другото мляко и олио. Пресяваме брашното и добавяме всички останали продукти. Замесваме хубаво гладко тесто, което трябва да е средно твърдо.
Оставяме го да втаса докато удвои обема си и го разделяме на 2 топки. Разточваме едната на правоъгълна кора, намазваме със масло и завиваме на руло. Другата топка по същия начин.
Двете рула режем на широки триъгълници, които пренасяме в намазана тава и оформяме като ги редуваме. Центърът на питката оформяме, като от двете рула са останали краищата и ги поставяме за център.
Оставяме да втаса на топло, след което я мажем с разбития жълтък, мляко и олио. Посипваме със семена и печем в загрята фурна на 170 градуса.