Пържена бяла риба

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
27/02/2016
"Всички, които са на диета, могат само да съжаляват. А ние ще изядем и тяхната порция пържена бяла риба "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 574
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и измива много добре. Оставя се да се отцеди от водата и се посолява, като се оставя да си поеме солта поне половин час.

В тава изсипваме брашното и всяка риба овалваме една по една, като я разстиламе на плота, за да поеме хубаво брашното.

Готовите риби пържим в сгорещена мас до зачервяване.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Аз лично съм я ловила със въдица от реката. :) Навсякъде из България е с различни имена. Но е много вкусна.
0
0
Пенко Димов
Пенко Димов
29.03.2016 13:32
Това не е бяла риба, а уклей (облез).
3
1