Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бирени мезета»Пържена бяла риба

Пържена бяла риба

Пържена бяла риба5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всички, които са на диета, могат само да съжаляват. А ние ще изядем и тяхната порция пържена бяла риба"

Необходими Продукти

  • риба - 2 кг бяла
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и измива много добре. Оставя се да се отцеди от водата и се посолява, като се оставя да си поеме солта поне половин час.

В тава изсипваме брашното и всяка риба овалваме една по една, като я разстиламе на плота, за да поеме хубаво брашното.

Готовите риби пържим в сгорещена мас до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз лично съм я ловила със въдица от реката. :) Навсякъде из България е с различни имена. Но е много вкусна.
29.03.2016 14:11
Пенко Димов
Пенко Димов
Това не е бяла риба, а уклей (облез).
29.03.2016 13:32
3
1