Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с брашно от елда

Хляб с брашно от елда

ВаняВаня
Чирак
11831141
Хляб с брашно от елда
Снимка: Borislava Dimitrova
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2 бр.

Необходими Продукти

  • закваска - 100 г
  • брашно - 100 г бяло
  • вода - 100 мл
  • За доомесване
  • брашно - 300 г бяло
  • брашно - 50 г от елда
  • вода - 180 мл
  • сол - 7 г
  • захар - 10 г
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закваската се смесва със 100 г брашно и 100 мл вода. Покрива се с домакинско фолио и се оставя в топло помещение да бухне за няколко часа.

След това се омесва с всички останали компоненти. Тестото се разделя на две части и се моделират хлебчета.

Поставят в тава, застлана с хартия за печене, завиват се отново с фолио и се държат на топло още няколко часа.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, с купичка вода на дъното.

След 25-30 минути хлябовете са готови. Изваждат се от фурната и се слагат да се охладят върху решетка, покрити с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: