Орман кебап

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Орман кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави кромид
  • боровинки - 1 с.л.
  • къпини - 2 с.л.
  • борови връхчета - 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • целина - 4 листа
  • вино - 2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лойта се отделя от месото. Нарязва се на ситно и се слага в олио, докато се стопи.

В горещата мазнина се прибавят месото, нарязано на късчета и подсолено, ситно нарязаният лук и горските плодове и се задушават.

Заливат се с виното и се добавя доматеното пюре. Наръсва се с червен пипер и ситно нарязаните листа от целината, магданоза и джоджена. Най-отгоре се поставя боровото клонче, увито в марля.

Ястието се похлупва и се задушава на слаб огън поне един час. Поднася се с качамак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: