Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Постни индийски кюфтенца от червена леща

Постни индийски кюфтенца от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Постни индийски кюфтенца от червена леща2 / 2
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сгряваща храна за душата с индийски аромат"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно от нахут - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червената леща за една нощ в студена вода. Отцеждаме я и я пасираме.

В купа разбъркваме пасираната леща, накълцания лук, подправките и брашното. Получава се гъсто и леко лепкаво тесто, което разбъркваме с лъжица.

Загряваме олиото и в него пържим оформените с помощта на 2 лъжици кюфтенца за кратко, докато добият лек загар.

Отцеждаме ги на кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: