Яхния с гъби и зелен лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435827
24/03/2016
"Постна яхнийка с гъби - вкусна гозба за по-малко от половин час "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 490
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления лук, измиваме го хубаво и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в олио и малко вода. Към лука прибавяме гъбите, които сме измили хубаво, почистили и нарязали на филийки.

Захлупваме тенджерата с капак и задушаваме добре. При необходимост може да налеем малко водичка. Щом гъбите омекнат достатъчно, поръсваме ги с брашното и 2 к.л. червен пипер и сол на вкус.

Прибавяме нарязаните пресен магданоз и пресен джоджен. Заливаме с 2 или 3 чаени чаши гореща вода и варим на тих огън, докато ястието остане почти на мазнина. Поднасяме с черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар