Пъстър гювеч със свинско

06/04/2016
"Когато става дума за гювеч, цветът е важен. Но вкусът е още по-важен, а в случая - той е великолепен "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 009
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински бут - около 600 - 700 г
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г пресни
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • за маринатата на месото
  • соев сос - 4 с.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки филийки или жулиенчета и се накисва за около 1-2 часа в маринатата.

Когато това време е изтекло си запичате месото на скара или грил тиган, или плоча, но само колкото да го запечатате.

Запазете останалата течност от маринатата. Нарязвате лука и чушките на ивички, гъбите на филийки, а морковите на тънки кръгчета.

Чери домачетата се разполовяват на две. В тиган с мъничко олио се пускат да се задушат леко всички зеленчуци заедно с останалата марината.

Оттегляте от котлона и прибавяте месото, обърквате добре и пресипвате в йенски или обикновен гювеч и печете на умерена фурна (около 180 градуса) за около 40-50 минути или до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар