Домати със зехтин и розмарин

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
30/04/2016
"Печените домати са нещо уникално...а поднесени върху филийки с малко сирене - магия!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 145
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг (по - месести например сорт Рома)
  • розмарин - 1 връзка
  • чесън - 15 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги нарежете на четвъртини. Отстранете семките. По желание може преди това леко да ги бланширате и да ги обелите.

Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио.

Направете отделно маринатата, като в купичка със зехтина добавите нарязания розмарин, пресования чесън.

Напръскайте добре доматите с маринатата и ги овкусете със сол.

Изпечете ги в слаба фурна на 150 градуса за около 3-4 часа или докато се поизсушат.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
8.29 лв.
Виж ››

Страхотна дървена дъска с удобна елипсовидна форма - подходяща не само да режете на нея, но и да поднасяте красиво нарязаните мезета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Валентин Миранов
допадна ми рецептата, до сега не съм приготвял подобно нещо
0
0
Веселина Константинова
Страхотна комбинация! Много ми допадна рецептата!
1
0