Свински хапки със сос

11/05/2016
"Изпитана рецепта за Свински хапки със сос, която нашата кулинарка ВИЛИ-Виолета Матева любезно сподели с нас, за което й благодарим !"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 730
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържва месото, нарязано на хапки, докато се зачерви. Добавя се ситно нарязаният лук да се задуши.

Сипва се водата да покрие месото и варим на тих огън до омекване. Добавят се червеното вино и доматеното пюре, което е размито с една супена лъжица брашно.

Овкусява се гозбата със сол, черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Оставя се още 5 минути да се вари, като се разбърква от време на време.

Оризът се сварява в студена вода с малко сол. Сервираме свинските хапки със соса и ориза, поръсен с черен пипер.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vasil Bailov
Vasil Bailov
27.08.2016 22:34
Това е винен кебап със свинско месо. Хубавото е,че несте му сложили картофи и чубрица.
1
1
Потребител#174258
Vkusno e. I az si ia pravia...
2
0
Ваня Благоева
Често правя тази манджичка, само дето не слагам ориз, но е въпрос на вкус.
0
0