Бьоф Строганов от свинско месо

14/06/2016
Люси
отЛюсиНовак20107
"Заглавието може да бъде подвеждащо, но вкусът на това великолепно ястие е гарантиран "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 828
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг плешка (може и бут)
  • лук - 2 глави кромид
  • подправки - за месо на вкус
  • брашно - 1 с.л. лъжица
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1, Месото нарязваме на тънки ивици.

2. Лукът нарязваме на ситно и запържваме в олиото.

3. Към лука прибавяме месото, добавяме подправките и пържим 7 минути.

4. Добавяме брашното и продължаваме да пържим, непрекъснато бъркайки още 2 минути.

5. В чашата разбъркваме киселото мляко, доматеното пюре и червения пипер. Изсипваме към месото.

6. Пържим месото, от време на време бъркайки, още 7 минути.

Готово е! Истинският бьоф е с телешко месо.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Люси
Люси
14.06.2016 21:01
Сия, може би наистина трябваше да го нарека "Месо по-строгановски", но те уверявам, ако пуснеш търсачка - ще намериш - "бефстроганов из говядины, бефстроганов из свинины, бефстроганов из курицы, бефстроганов с грибами,
бефстроганов в мультиварке, бефстроганов из печени, бефстроганов со сливками"
0
0
Люси
Люси
14.06.2016 18:20
Не съм съгласна с вас, момичета. Първо - никъде няма оригинална рецепта. Тя просто не се е съхранила. Да, ползва се говеждо - не телешко. Но минават години, в различни държави има различни предпочитания. Дори в ресторанти в Русия и Украйна (особено) може да срещнете бьоф (бефстроганов) със свинско и пилешко месо. Ползвах кисело мляко в рецептата, защото не се използва заквасена сметана. В България няма такава сметана. И аз предпочитам киселото мляко пред заквасената сметана! Поровете се из руски сайтове и ще видите рецепта бефстроганов в известни и уважаеми сайтове, ресторанти от свинско месо!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.06.2016 19:03
Люси,няма нормален ресторант в който да предлагат Бьоф Строганов с пиле,свинско или патешко.В Русия в домашни условия си го приготвят ,но не съм посещавала ресторант в който да го предлагат.Това е все едно да направя "Chicken Cacciatore" и да му напиша заглавие "Пиле Качаторе от телешко...Следя много руски кулинарни сайтове и никъде не съм срещала да има рецепта със свинско или с кисело мляко.Рецептата се състои от два основни етапа-готвенето на месото,което трябва да е крехко филе,нарязано на ивици или по големи парчета,овалва се в брашно и се запържва,другата част е соса със сметаната,добавят се лук,гъби,доматено пюре,а в някои части и горчица.Месото стои като с гланц.Това което си приготвила със сигурност е много вкусно,но аз лично не бих му сложила това заглавие.Бих добавила за известните сайтове и ресторанти,че лично съм виждала всякакви абсурди,че не би ме изумило,ако предлагат и Бьоф Строганов без месо за вегетарианци :)
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.06.2016 11:29
Както бях писала за една друга рецепта Бьоф означава говедо-тоест няма как Говедото да е свинско,това е уникална рецепта,която се приготвя само и единствено с телешко или говеждо месо,ползва се заквасена сметана и на вид по никакъв начин не изглежда така.Това за мен е свинско с домати,има много рецепти с които може да се импровизира,но тук в тази основния продукт е месото,и ако не е бьоф,значи не е Строганов..
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв