Картофена торта с моркови

ЛюсиЛюси
Новак
20
167
48
154
14/06/2016
"Харесваме торти, които не са обичайните сладки изкушения, а са вкусно предложение за вълнуващо приключение "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 155
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солена Торта

Начин на приготвяне

1. Картофите и морковите обелват се и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се на пюре.

2. В брашното се добавят киселото мляко, бакпулверът, олиото и яйца. Разбъркват се добре. Добавя се пюрето.

3. Пак се разбърква добре и се изсипва в намаслена и добре набрашнена тава.

4. Пече се около 45 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Трябва доста да почервенее отгоре.

Не се мъчете да проверявате готовност с клечка за зъби - все ще е мокра.

Тортата трябва да изстине. После се претопля, ако обичате топли картофки. Много е вкусно.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
14.99 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар