Картофена торта с моркови

ЛюсиЛюсиНовак20107
14/06/2016
"Харесваме торти, които не са обичайните сладки изкушения, а са вкусно предложение за вълнуващо приключение "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Картофите и морковите обелват се и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се на пюре.

2. В брашното се добавят киселото мляко, бакпулверът, олиото и яйца. Разбъркват се добре. Добавя се пюрето.

3. Пак се разбърква добре и се изсипва в намаслена и добре набрашнена тава.

4. Пече се около 45 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Трябва доста да почервенее отгоре.

Не се мъчете да проверявате готовност с клечка за зъби - все ще е мокра.

Тортата трябва да изстине. После се претопля, ако обичате топли картофки. Много е вкусно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар