Печеното свинско на мама

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Печеното свинско на мама
Снимка: Деси Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5-6
"Още помним вкуса на маминото печено свинско, затова и с такова удоволствие споделяме рецептата ѝ"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо може да бъде каквото обичате, правила съм го по този начин с контра филе и с бут (на снимката е контра филе). Измиваме месото и го овкусяваме със солта.

Слагаме го в тавичка, чието дъно сме покрили с олиото. Прерязваме месото на 3-4 места. Сипваме вода в тавата, която стига до средата на парчето месо. Покриваме с алуминиево фолио. Слагаме го да се пече в предварително нагрята фурна на 250 градуса.

Един час не отваряме фурната. След като той изтече вадим тавата и махаме фолиото. С помощта на лъжица поливаме месото с бульона , получил се от водата и соковете на месото, след което отново я връщаме във фурната.

Периодично поливаме обилно месото. Пече се без фолио още 1 час до 1 час и 30 минути, според начина, по който всеки предпочита да консумира месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси Маринова
Деси Маринова
Оценявам мнението ви. Аз и семейството ми харесваме месото приготвено по този начин и си го хапваме с удоволствие. Все пак рецептата е направена така , че да удовлетворява нашите вкусови предпочитания и я споделям. А относно коментара, че месото не ви прилича на еди кое си, не разбирам, дали твърдите, че подвеждам с рецептата си. Но мога да ви уверя, че е закупено от една от големите вериги магазини 1, 200 кг контра филе. Все пак предполагам, че направената отблизо снимка допринася за широката визия, а що се отнася до дължината, както ви е известно при термична обработка, то леко се свива.
16.06.2016 12:35
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Месото на снимката ми изглежда супер странно за контра филе.Контра филето е дълго и тясно парче,това парче е супер дебело и широко.Другото което е времето за печене е много ако е филе,а високите градуси,с които е печено изсушават това крехко и сочно месо,което си личи и на снимката.Задушаването под фолио ок,но на ниски градуси и после като се махне фолиото се доизпича само няколко минути,абсурд е контра филе да се пече после още час и половина,освен ако целта не е да стане на подметка.Също препоръчвам да не се реже месото така отгоре,това с каква цел го правите? Така само съсипвате месото.
16.06.2016 08:44