Начин на приготвяне
Свинското месо може да бъде каквото обичате, правила съм го по този начин с контра филе и с бут (на снимката е контра филе). Измиваме месото и го овкусяваме със солта.
Слагаме го в тавичка, чието дъно сме покрили с олиото. Прерязваме месото на 3-4 места. Сипваме вода в тавата, която стига до средата на парчето месо. Покриваме с алуминиево фолио. Слагаме го да се пече в предварително нагрята фурна на 250 градуса.
Един час не отваряме фурната. След като той изтече вадим тавата и махаме фолиото. С помощта на лъжица поливаме месото с бульона , получил се от водата и соковете на месото, след което отново я връщаме във фурната.
Периодично поливаме обилно месото. Пече се без фолио още 1 час до 1 час и 30 минути, според начина, по който всеки предпочита да консумира месото.
Коментари