Усукана питка с доматено пюре и кашкавал

20/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл хладка вода, добавяме захар и брашно. Оставяме да кипне. Пресяваме брашното, правим кладенче в него, счукваме яйцата, добавяме маята, олиото, сол и останалата вода. Замесваме меко тесто. При необходимост досипваме брашно. Оставяме да втаса около 30 минути на топло.

След това разделяме тестото на 2 равни части, които разточваме една по една във формата на кръгове с еднакъв размер. Оформяме ги с помощта на тава или друг голям съд.

Прехвърляме първия кръг в намазнена тава и го мажем с малко олио и доматеното пюре. След това поръсваме с кашкавала, настърган на едро ренде или нарязан на по-малки парчета. Покриваме с втория кръг.

В средата на разточеното тесто слагаме малка купа и от нея към края на тестото разрязваме. Оформените резени усукваме. Оставяме да втаса отново за 30 минути. Печем в нагрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Деси Маринова
Много си права. Тук съм използвала 1 кубче прясна мая. Захар слагам 1 щипка, а сол - 1 с.л.
0
0
Ваня Георгиева
Деси, пиши каква мая суха или прясна(кубче) и колко. Хубаво е да се знае за всяка питка се използва различно. За захарта и солта също няма грамаж. Иначе питката е супер.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв