Гювеч със свинско месо и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126166434417
11/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 057
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на малки хапки. Слагаме да се запържи в олиото. Когато леко се зачерви, добавяме нарязания на ситно лук, почистените и нарязани моркови и целина, малко водичка (1/2 чаена чаша) и задушаваме, докато омекнат.

Наливаме виното и подправяме с черен пипер, бахар, джинжифил, дафинови листа. Посоляваме на вкус и прибавяме нарязаните на кръгчета кренвирши.

Като поври ястието, сипваме и нарязаните домати от консерва и слагаме малко краве масло.

След няколко минути прибавяме брашно, разтворено с малко вода на кашичка и варим ястието още няколко минути. Може да поднесем ястието с варен ориз за гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар