Летен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
28/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 684
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената.

В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./.

Прибавяме нарязаните на ивички пиперки, черен пипер на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и обелени и нарязани домати.

Посоляваме и прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 4 чаени чаши вода.

Варим ястието до сваряване на ориза. Натрошаваме сиренето с вилица и прибавяме към ориза. Разбъркваме леко и след две минути сваляме от котлона.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар