Летен ориз

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435717
28/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 170
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената.

В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./.

Прибавяме нарязаните на ивички пиперки, черен пипер на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и обелени и нарязани домати.

Посоляваме и прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 4 чаени чаши вода.

Варим ястието до сваряване на ориза. Натрошаваме сиренето с вилица и прибавяме към ориза. Разбъркваме леко и след две минути сваляме от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар