Бърза питка с кашкавал

26/11/2011
"Една питка не се измерва само с това колко красиво е сплетена, но и за колко време се приготвя, а най-вече колко бързо се изяжда "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 770
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и направете кладенче посредата. Прибавете в него натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта и киселото мляко, в което предварително е разтворена содата.

Замесете меко тесто, прибавяйте постепенно останалото брашно. Накрая настържете 100 г кашкавал на едро ренде и внимателно го премесете в брашното, като поръсвате малко, месите, ръсите месите. Оставете тестото да си почине за 15-20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса и намазнете тава. От тестото оформете топки с големината на кюфте и ги подреждайте на разстояние едно от друго в тавата, защото ще увеличат обема си.

Поръсете всяко топче с настърган кашкавал и сусам, ако искате. Сложете да се пече на 180-190 градуса до готовност.

Рейтинг

5 13
4 7
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Христина
Христина
02.07.2013 22:22
Благодаря за рецептата! Вече за втори път я правя, всички вкъщи много я харесаха! Лесна е и бързо става! :)
1
0
Мария
Мария
17.02.2013 21:50
Стана много вкусна! Благодаря за рецептата! :)
0
0
лазарова  румяна
лазарова румяна
16.02.2013 20:29
Рецептата е супер!!! Няма просто начин да не се получи.
Не пишете само да пишете нещо или си отвържете ръцете.
0
0