Питка с рози за кръщене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
21/09/2016
"Първите стъпки, които правим, са най-важните в нашия живот! Почетете ги както подобава!"
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 524
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, което оставяме на топло да удвои обема си. Разделяме го на шест топки, четири от топките разточваме на обли кори, мажем с масло без последната, като ги слагаме една върху друга. Режем ги на осем само в центъра.

От всяко листо хващаме единия слой кора и премятаме назад като го подвиваме отдолу. Другата топка тесто слагаме по средата. От четвъртата топка разточваме кора, режем с валяк за тесто.

Замесваме тесто за декорация една част оцветяваме със сладкарска боя и оформяме розите и цветчетата от другата изрязваме надписите и изсушаваме на 40 градуса в фурната, след което надписваме.

Оставяме питката да втасва, след което я мажем с жълтък, поръсваме семена и подреждаме розите, които сме оформили.

Печем в загрята фурна и към края на печенето вадим питката и поставяме надписите, като ги мажем леко с белтък, за да се залепят. Връщаме питката, за да се доизпече.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Radostina Katsarska
Radostina Katsarska
10.02.2019 15:14
Mного красива,но много сложна питка. Може ли,ако някой скоро я прави да качи снимки на разрязването и навиването,че изобщо не ми е ясно как би станало.
0
0