Начин на приготвяне
Маята се разбива в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в пресято брашно, добавят се прясното мляко, солта, една супена лъжица масло и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.
Прибавя се и куркумата. От нея тестото променя цвета си. Замесва се средно меко тесто, оставя се да втаса 30 минути. Разделя се на две части,
Едната се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и се навива на руло, нарязва се на шайби, които се нареждат по стените на тавата.
Втората част тесто се оформя на питка и се нарежда в средата, да запълни тавата. Замесва се бялото тесто за декорация от вода, брашно и сол. Разточва се на кръгла кора и се изрязват кръгчета.
Прегъват се през средата на две и двата края се прищипват, оформят се цветята От малки фитилчета се правят листенцата. Оставя се питката още 10 минути, намазва се с разбит жълтък и поставяме украсата. Печем в загрята фурна 170 градуса до готовност.